23 september 2022
19:00

IFK Kumla

Referat: Karlslunds IF FK - IFK Kumla

Karlslunds IF FK tar en skön och rättvis seger i kvällens division 2-derby mot IFK Kumla då laget vinner med 3-0, efter mål av Abdi Sabriye och två mål av skyttekungen Jens Grønneberg Johansen!

Karlslund börjar matchen klart bäst och har mycket boll och initiativ, i synnerhet letar bollen sig inte så sällan ut på Karlslunds vänsterkant där wingern Abdi Sabriye håller till. Sabriye hade inte bara lekstuga under den första halvleken, utan det var mer ett nöjesfält därute på kanten. I den 21:a minuten snurrar han in i straffområdet och blir fälld där domaren blåser straff. Fram kliver Jens Grønneberg Johansen som säkert sätter 1-0.

Fem minuter senare ställer Karlslund om snabbt där Daniel Norrby spelar fram till Sabriye som åter cirkulerar på sin kant, fintar bort sin motståndare och placerar snyggt in bollen till höger i mål!

2-0 står sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken blir lite avslagen, och vi hamnar i ett lite lägre tempo tillsammans med gästerna. Kumla får inledningsvis lite mer boll, men tröttnar i slutet och i den 73:e minuten spelar Ebrima Jaiteh in bollen centralt till Grønneberg Johansen som med ett välplacerat skott sätter slutresultatet 3-0!

En derbyseger är ju alltid en extra skön seger, och i synnerhet extra mycket ikväll då dessa tre poäng kan räcka till att säkra kontraktet beroende på helgens kommande matcher.

Även kul för hemvändaren Oscar Franck i målet, som efter utlåningen till IF Eker Örebro nu spelar sin tredje raka match i år och får även hålla sin första nolla för Karlslund i seniorseriesammanhang.

Nästa match spelas åter på hemmaplan då vi lördag den 1 oktober tar emot Nordvärmland FF på Karlslund Arena.